Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy brokułówo - kalafiorowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt,
brokuł 1/2 szt,
jajka ugotowane na twardo 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki do farszu
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
koper świeży 2 łyżki poszatkowany
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy brokułówo - kalafiorowe

Kalafiora i brokuła obieramy z liści płuczemy, dzielimy na różyczki a następnie gotujemy.
Następnie odcedzamy na sicie i studzimy.
Wystudzonego kalafiora i brokuła rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowane na twardo rozgniecione widelcem jajka, poszatkowany koperek, jajko surowe oraz przyprawy, a na sam koniec dodajemy bułkę tartą, tyle ile wchłonie masa.
W zależności jak mokrą masę będziemy mieli najlepiej (według swojego uznania ).
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy formować klopsy i smażyć na gorącym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.11.2017 23:50
Dobre klopsy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak