Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopski wołowe duszone z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 300 gram
majonez 2 łyżki
jaja 1 sztuka
cebula biała 0,5 małej
pieprz
sos worcester 1 łyżka
cukinia 1 mała
papryka 1 sztuka
pieczarki
przecier pomidorowy 1 szklanka
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: klopski wołowe duszone z warzywami

Zaczynamy od zmielenia mięsa na klopsiki oraz wyrobienia go na gładką masę z majonezem, cebulą, jajkiem pieprzem i sosem Worcester. Ja używam chudej wołowiny, jeśli używacie bardziej poprzerastanej dodajcie mniej majonezu.

Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki - najwygodniej będzie robić to mokrą ręką. Klopsiki podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

Pieczarki i cukinię kroimy w plasterki, paprykę w paseczki, wrzucamy na patelnię klopsikami. Podsmażamy chwilę. Wlewamy przecier pomidorowy, przykrywamy i dusimy jeszcze około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 25.06.2013 19:25
Fajny pomysł na obiad
Kolorowa 25.06.2013 13:30
lubię takie dania, na zimę najbardziej
beniaminek 24.06.2013 22:30
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak