Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki z wołowiny i soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 200 g
soczewica 50 g
cebula 1/2 sztuki
papryka 1/2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
jajko
płatki owsiane 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki z wołowiny i soczewicy

soczewicę płukam pod bieżącą wodą , wkładam do garnka , zalewam wrzącą wodą i gotuję do miękkości, odcedzam. Mięso i soczewicę mielę i mieszam ze sobą . Cebulę obieram i drobno kroję. Paprykę płukam i kroję w kostkę. Cebulę, paprykę dodaję do zmielonego mięsa i mieszam. Do masy dodaję koncentrat pomidorowy, przyprawy , wbijam jajo, wsypuje płatki owsiane i starannie mieszam. formuje 12 klopsików, lekko je spłaszczam i umieszczam na wysmarowanej tłuszczem blasze i piekę w piekarniku 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 06:00
sycące i smaczne
sznycel 23.08.2012 19:30
soczewicę można zastąpic grochem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak