Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki z papryką w zalewie octowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
bułka czerstwa 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryka czerwona 1/2 szt.
jajko 2 szt.
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
cebula 1 mała
Zalewa:
woda 1 szkl.
ocet 1/4 szkl.
przyprawa w płynie 2-3 łyżki
cebula mała

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki z papryką w zalewie octowej

Mięso mielone włożyć do naczynia dodać kucharek , pieprz mielony , majeranek , odciśniętą bułkę czerstwą wcześniej namoczoną w mleku , paprykę czerwoną i cebulę pokrojoną w drobną kostkę , jajka , po czym wyrobić całość tak aby powstała jednolita masa . Z powstałej masy formować niewielkie kuleczki obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz po czym usmażyć na rumiano z każdej strony .W naczyniu przygotować zalewę wlać wodę , ocet , przyprawę w płynie dodać cebulę pokrojoną w piórka i zagotować . Jeszcze ciepłe klopsiki nakładać do umytych słoików i zalewać gorącą zalewą , szczelnie zakręcić słoik i odstawić do góry dnem . Po wystygnięciu włożyć lub wynieść w chłodne miejsce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak