Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 700-800 gram
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mięs na mielone.
Krok 1 - Klopsiki z kukurydzą foto
2
Do mięsa wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz przyprawy: sól, pieprz i majeranek.
Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 2 - Klopsiki z kukurydzą foto
3
Następnie z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu na brązowy kolor.
Podajemy gorące z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Klopsiki z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.12.2015 15:53
fajne klopsiki
Czyki 22.12.2015 16:51
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak