Klopsiki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • bułka namoczona w mleku

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-4 łyżki
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżka
  • kapusta włoska

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zrumienić na łyżce oleju. Kapustę włoska obgotować w wodzie, po wystudzeniu pokroić w kostkę. Mielone mięso, bułkę namoczoną w mleku, cebulę włożyć do dużej miski wbić jajka. Wszystko dokładnie wyrobić na gładką masę. Następnie dodać ugotowaną marchew pokrojoną w kostkę i kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanego mięsa uformować klopsiki, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć ok 8-10 min. na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 29.06.2012 12:38
muszę zrobić
jeta72 21.06.2012 10:34
smaczne :-)
tomek18 08.02.2012 07:44
pyszne są,polecam
Agnik 09.10.2011 12:07
nie jadłam jeszcze takich
Sylwia56 05.09.2011 23:49
super
ewelina63 25.08.2011 11:41
pycha
darus 25.08.2011 11:39
super
anja3107 25.08.2011 11:23
apetycznie wyglądają
Iwona51 23.04.2011 21:39
smaczny obiadek
ElizaT 04.03.2011 12:42
zrobię je jutro na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat