Klopsiki z białej kiełbasy do zup

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 szt.
  • jajka

    1 szt.
  • kasza manna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z surowej białej kiełbasy ściągnąć osłonki i przełożyć masę mięsną do miski, dodać jajko i 1 łyżkę kaszki manny, (można doprawić ewentualnie do smaku), wyrobić masę i uformować klopsiki, które gotujemy ok. 15 w bulionie lub w zupie z którą klopsiki będą podawane.
Jolanta_P-S
Ja klopsiki podawałam z żurkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 30.12.2016 08:54
Robiłam podobne rowniez do kapusniaku, barszczu czerwonego i do zupy pieczarkowej.
Alex_M 05.10.2014 11:34
fajny pomysł do żurku :)
ada.la 07.09.2014 21:41
ciekawy dodatek do zup
Christopher 07.09.2014 17:46
Bardzo dobre są takie klopsiki,robię też z metki.
Marta Ryżek-Kalkowska 07.09.2014 11:22
ja często takie robię w zalewie octowej i też są super.
Ewelina1991 07.09.2014 10:03
ciekawy przepis!!
pati100015 07.09.2014 09:31
świetny pomysł, jak mielone
Ola1984 07.09.2014 09:17
Ciekawy pomysł, myślę, że takie klopsiki idealne będą do żurku.
w mojej kuchni 07.09.2014 09:10
fajny pomysł z białej kiełbasy do różnych zup...
Czyki 07.09.2014 08:35
Super pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat