Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
koperek 2 pęczki
śmietana 18 proc 330 gram.
sól 1
pieprz 1
mąka 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie koperkowym

Mięso mielone przyprawic sola i pieprzem ulepić małe klopsiki. Zagotowac wodę dodać do niej ulepione wczesniej klopsy. Koperek posiekac. Gdy mięso sie juz zagotuje dodac smietane i dwie łyżki mąki tak aby zrobił sie biały sos nastepnie dodac koperek gotowac jeszcze z 20 minut. Gotowe sos podawac z ziemniaczkami bądz makaronem .Najlepiej smakuje na zimno. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.03.2013 22:10
mmm smaczne klopsy!!!
wlicka 14.03.2013 22:09
świetne klopsiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak