Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w sosie koperkowo-marchwiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
bułka 1 mała
jajko 1 szt
koperek 1 pęczek
marchew 1 szt
śmietana
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w sosie koperkowo-marchwiowym

Bułkę namoczyć. Mięso wyłożyć do miseczki, wbić jajko, dodać dobrze odsączoną bułkę, dość mocno przyprawić solą i pieprzem-wymieszać. Uformować zgrabne kuleczki. W garnku zagotować około 0,70-1 litra wody , dodać łyżkę przyprawy kucharek, startą marchew i ostrożnie wkładać pulpeciki, gotować na wolnym ogniu około 5 minut, delikatnie mieszając. Po tym czasie sos zagęścić mąką, doprawić śmietaną, dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.03.2013 22:39
Bardzo smaczne
Wafelek2601 16.11.2012 10:07
Takie klopsiki muszą być pyszne
Anna169Hosz 28.10.2012 14:57
Wyglądają na bardzo smaczne.
ben-ka 26.10.2012 21:20
apetyczne,lubię takie.
teresa18 25.10.2012 20:22
pysznie się prezentują
Ewa6274879 21.10.2012 20:21
smaczny obiad :)
kuklik 21.10.2012 19:30
zjadło by się
Poison1988 20.10.2012 19:26
Aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak