Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w kapuścianej polewce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
śmietana 30% 1/2 szklanki
kwas z kapusty 2 szklanki
marchew 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w kapuścianej polewce

W garnku gotujemy 2 litry wody, wrzucamy listki, ziele, koper, natkę, marchewkę w kosteczce gotujemy wywar przez 30 minut. Mięso wyrabiamy z przeciśniętym czosnkiem i startą cebulą, solimy do smaku. Formujemy duże kule, wrzucamy do gotującego się wrzątku. Gotujemy wszystko przez 20 minut. Następnie wlewamy śmietanę, sok z kapusty, dodajemy majeranek. Gotujemy wszystko przez 15 min. Podajemy zupę z pulpetami i marchewką. Dekorujemy szczypiorem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 18.01.2017 09:57
świetne danie
Diana Rusiłowicz 18.01.2017 00:55
Pysznie..:)
norweska20 17.01.2017 23:56
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak