Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne wg Ani

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 3 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
jajko 1 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne wg Ani

Kroki postępowania

1
Kostki rybne (użyłam pangi ale można wybrać rybę według swojego własnego uznania) porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do miksera.
Krok 1 - Klopsiki rybne wg Ani foto
2
Dodajemy do niej jajko, bułkę tartą i zioła prowansalskie i miksujemy na 3-5 krótkich "przekrętów".
Krok 2 - Klopsiki rybne wg Ani foto
3
Z tak zmiksowanej rybki formujemy nie za duże kulki, które smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Klopsiki rybne wg Ani foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.04.2014 09:01
Takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak