Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne nadziewane grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
mielony pieprz 0,5 łyżeczki
sól do smaku
jajko 1 szt
grzyby świeże 25 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne nadziewane grzybkami

Filety rybne gotujemy, odsączamy a następnie mielimy w maszynce. Grzyby /najlepiej maślaki lub rydze/ oczyszczamy, obgotowujemy, odsączamy i również mielimy i doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Do posiekanej ryby dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę, pieprz, sól i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy placuszki, układamy na nich porcję grzybów i formujemy kulę. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy na małym ogniu 2-5 min. /w zależności od wielkości klopsików/.
Zamiast filetów możemy użyć całej ryby ale po ugotowaniu musimy usunąć z niej ości.Klopsiki możemy gotować nie w osolonym wrzątku ale w bulionie z kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.12.2012 21:26
w takim zestawieniu jeszcze nie próbowałam ciekawe :)
Justyna87 02.09.2012 01:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak