Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
białko 2 szt
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koperek 1 nać

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne

Rybę myjemy, suszymy. Blendujemy. Do masy dodajemy posiekany drobno świeży koperek. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Delikatnie łyżką dodajemy białka do masy rybnej. Łączymy wszystko. Łyżką nabieramy masę i obtaczamy ją w bułce tartej. Tak powstałe klopsiki smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.06.2016 22:13
wyglądają pysznie
Anna169Hosz 21.06.2016 16:43
Zapowiadają się bardzo smacznie:)
w mojej kuchni 21.06.2016 16:25
same pyszności do zjedzenia
Aleksandra/Olcia 21.06.2016 13:02
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak