Klopsiki nadziewane gotowanym jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    6 szt
  • majeranek

    2 szczypty
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy zgnieciony czosnek oraz jedno jajko a resztę jajek ugotować na twardo.Mięso wyrobić i formować małe klopsiki do środka wkładamy po małej łyżeczce pokrojonego jajka .Zlepić i obtoczyć w bułce .Na koniec smażymy na złoty kolor.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
przemek20008 16.04.2012 13:26
pysznie
Patrycja35 16.04.2012 12:55
czasem tez tak robie sa pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat