Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 9
ryż 1 szklanka
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy do momentu, aż napęcznieje w osolonej wodzie (2 szklanki wody) Studzimy. 8 jajek gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym mielimy na drobno w rozdrabniaczu.
Krok 1 - Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem foto
2
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do wieprzowiny i przyprawę do grilla, drobno zmielone jajka, ryż oraz wbijamy surowe jajko. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 2 - Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem foto
3
Z masy formujemy klopsiki, które obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem foto
4
Następnie smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4 - Klopsiki mięsno - jajeczne z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.04.2014 13:18
pyszne :)))
gusia1000 26.03.2014 19:21
Jak zwykle, bardzo dobre.
Kejti 12.03.2014 11:47
Fajne mięsko :-)
Kuchenka 11.03.2014 13:49
bardzo ładnie wyglądają
Róża1 11.03.2014 11:41
przepyszne klopsiki :-) , super przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak