Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki koperkowe z kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mięso mielone 75 dag
mleko 0,5 szklanki
jajko 1 szt
koperek 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kalafior 10 różyczki
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki koperkowe z kalafiorem

Różyczki kalafiora obgotowujemy ok. 5 min w lekko osolonej wodzie i odsączamy. Kajzerkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na kwadrans a następnie dokładnie odsączamy. Do mięsa mielonego dodajemy kajzerkę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawami i dokładnie wyrabiamy. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek i ponownie dokładnie wyrabiamy. Z tak przygotowanego mięsa mielonego bierzemy małe porcje na dłoń /najlepiej natłuszczoną olejem żeby mięso się nie przyklejało do dłoni/ formujemy placuszek, na którym układamy różyczkę kalafiora i dokładnie zlepiamy formując klopsika. Klopsy smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu.Podajemy z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.02.2013 08:42
super
Izabela/bella81 13.02.2013 09:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak