Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki duszone w cebuli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
ziemniaki 2 szt.
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 szt
cebula biała 1/2 kg
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
smalec 1 łyżka
bulion wołowy 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki duszone w cebuli

Wykonanie:
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu z dodatkiem papryki. W między czasie mięso wymieszać z startymi ziemniakami, solą i pieprzem do smaku, zmiażdżonym czosnkiem (w razie potrzeby dosypać bułki tartej). Dokładnie wyrobić masę, formować kulki i ułożyć na wcześniej przygotowanej cebuli w naczyniu żaroodpornym. Podlać bulionem, obłożyć plasterkami pomidorów. Wstawić do piekarnika nagrzanego 190-200 stopni i dusić około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.11.2016 09:43
pyszne danie :-)
Marta1986 17.11.2016 19:55
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak