Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z szynki z brokułem i serem żółtym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka mielona 800 g
brokuł (różyczki) 3
ser żółty 30 g
jajko
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
anyż
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z szynki z brokułem i serem żółtym

Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy (anyż łamiemy na malutkie kawałki), wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą mieszamy. Różyczki brokuła blanszujemy w osolonej wodzie, osączamy, kroimy na mniejsze kawałki. Ser żółty kroimy w kostkę, razem z brokułem dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy. Z mięsa formujemy rękoma klops, przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C od przykryciem przez około 80 minut (przez pierwsze 40 min piekłam z włączonym termoobiegiem).
Podajemy do obiadu polane sosem lub kroimy na kanapki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 14.07.2013 11:18
musi być pyszny!
Stenka 14.07.2013 06:52
ciekawy przepis
miroslawa 14.07.2013 05:54
aż ślinka cieknie
Gracer 13.07.2013 20:52
wygląda imponująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak