Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z łopatki z serem feta

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka mielona 600 g
jajko
ser feta 100 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 ły żki
sezam 2 łyżeczki
papryka mielona
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z łopatki z serem feta

Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy, wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą mieszamy. Cebulę i fetę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy. Z mięsa formujemy rękoma klops, przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy sezamem i papryką mieloną. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C od przykryciem przez około 80 minut (po 30 min pieczenia włączyłam termoobieg).
Podajemy do obiadu polane sosem lub kroimy na kanapki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.07.2013 08:01
Robiłam podobnie,z tym że pieczeń kilka tygodni temu i przypomniałaś mi że do dziś nie dodałam przepisu. Smacznie Ci wyszedł Twój klops.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak