Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops wołowy z dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 700 g
jajko 2 szt
mleko 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
pieczarki 200 g
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klops wołowy z dodatkami

Kroki postępowania

1
Mielimy umytą wołowinę .

Dodajemy dwa jaja .

Krok 1 - Klops wołowy z dodatkami foto
2
Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - Klops wołowy z dodatkami foto
3
Szczypior myjemy i kroimy drobno dodajemy do wołowiny .

Krok 3 - Klops wołowy z dodatkami foto
4
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce, podsmażamy na patelni i ostudzone dodajemy do mięsa wołowego.

do szklanki wsypujemy bułkę tartą i zalewamy mlekiem by napęczniało nam.

Składniki łączymy ze sobą , dodajemy jajo sól i pieprz , wyrabiamy.

Formę keksową smarujemy oliwą i wkładamy farsz .

Krok 4 - Klops wołowy z dodatkami foto
5
Pieczemy przez godzinę w 200 stopniach.

Sprawdzam patyczkiem klopsa, kiedy wierzch jest zarumieniony wbijam wykałaczkę , wypływa z niego przezroczysty sok. Wiem , że jest już gotowy .

Krok 5 - Klops wołowy z dodatkami foto
6
Podałam z młodymi ziemniaczkami i dodatkami w postaci marynowanych pieczarek , ogórków i buraczków .
Krok 6 - Klops wołowy z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.08.2015 20:31
smaczne jedzonko tu u Ciebie
Benita 11.08.2015 15:51
Wygląda bardzo apetycznie.
Agnieszka-87-25 11.08.2015 15:06
same pyszności
paulina2157 11.08.2015 12:37
lubię takie wypieczone pycha
Aleksandra/Olcia 11.08.2015 11:59
lubię takie mięsko na obiad
w mojej kuchni 11.08.2015 11:55
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak