KLOPS WIEPRZOWY

KLOPS WIEPRZOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    70 dag
  • łopatka wieprzowa

    70 dag
  • bułka czerstwa

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz

  • majeranek

  • papryka słodka mielona

  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko mieliśmy w maszynce, następnie dodajemy pozostałe składniki, czosnek wycisnąć przez praske. Przełożyć do foremki. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Futka

30.09.2016 12:41
Przepyszny klops :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat