Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops pieczony w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z kurczaka 60 dag
ząbek czosnku 2 szt
jajko 2 szt
papryka czerwona 1 strąk
papryka zielona 1 strąk
ser żółty starty 20 dag
bazylia 1 łyżeczka
boczek wędzony 7 dag
kajzerka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops pieczony w boczku

Kajzerki namoczyć w wodzie, odcisnąć. Czosnek obrać, posiekać. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Mięso mielone wyrobić z jajami, czosnkiem i odciśniętą kajzerką, serem, papryką, bazylią i ziołami prowansalskimi, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Boczek pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć 2/3 plastrów boczku, na nich masę mięsną, przykryć pozostały, boczkiem. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200stc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak