Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops drobiowy z wędzonymi śliwkami i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 2 sztuki
jaja 2 sztuki
śliwki wędzone 1 garść
pietruszka zielona 1 pęczek
seler nać 3-4 gałązki
płatki migdałowe 1 garść
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
cukier
indyk 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: klops drobiowy z wędzonymi śliwkami i migdałami

Bułki moczymy w mleku. W tym czasie cebulę siekamy i gotujemy w małej ilości wody. Gdy zrobi się przezroczysta odcedzamy. Pietruszkę i selera drobno siekamy, śliwki kroimy w plasterki. Bułki odciskamy z mleka. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przekładamy do formy- keksówki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez około godzinę w temp 160 stopni. Podajemy z żurawinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak