klops drobiowy z wędzonymi śliwkami i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    2 sztuki
  • jaja

    2 sztuki
  • śliwki wędzone

    1 garść
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • seler nać

    3-4 gałązki
  • płatki migdałowe

    1 garść
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 sztuka
  • cukier

  • indyk

    500 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki moczymy w mleku. W tym czasie cebulę siekamy i gotujemy w małej ilości wody. Gdy zrobi się przezroczysta odcedzamy. Pietruszkę i selera drobno siekamy, śliwki kroimy w plasterki. Bułki odciskamy z mleka. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przekładamy do formy- keksówki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez około godzinę w temp 160 stopni. Podajemy z żurawinami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat