Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kleń z brokułami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 szt
brokuł 1 szt
masło 1/2 kostki
skórka pomarańczowa 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyzka
ząbek czosnku 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku

Porada

Rybę najlepiej spożywać na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Kleń z brokułami

Kroki postępowania

1
Rybę oczyścić , pokroić w kawałki.
Krok 1 - Kleń z brokułami foto
2
Brokuły umyć, odciąć różyczki.Czosnek wycisnąć przez praskę. W blenderze zmiksować masło, koperek, pietruszkę, zioła, skórkę z pomarańczową, sól, pieprz do momentu połączenia się masła z pozostałymi składnikami.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem z przyprawa
Krok 2 - Kleń z brokułami foto
3
Następnie układać kawałki ryby, przykryć brokułami i kawałkami masła. Wierzch posypać ziołami toskańskimi. Naczynie szczelnie przykryć , wstawić do piekarnika na około 40 min w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Kleń z brokułami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.07.2016 19:24
Apetyczna ryba
Futka 19.04.2016 11:40
Świetna propozycja :)
Małgorzata92 19.04.2016 09:42
Wygląda smakowicie :)
halina17 18.04.2016 23:11
Dobra ryba.
Łukasz15 18.04.2016 22:30
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak