Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klaudynkowe kopytka z cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 250 gram
mąka krupczatka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1
cynamon Prymat
cukier 3 łyżki
masło 3 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klaudynkowe kopytka z cynamonem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki rozdrabniamy lub przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do nich jajko, obie mąki i wyrabiamy na gładkie ciasto. Dzielimy je na kilka części i formujemy wałeczki, które tniemy na kopytka.
Krok 1 - Klaudynkowe kopytka z cynamonem foto
2
Zagotowujemy w garnku wodę z olejem i kiedy zacznie wrzeć, wrzucamy kopytka. Gotujemy do miękkości, 15-20 min od momentu wypłynięcia. Odcedzamy je i osączamy.
Krok 2 - Klaudynkowe kopytka z cynamonem foto
3
Na patelni topimy masło, dodajemy cynamon i roztapiamy cukier, dodajemy kopytka. Podsmażamy je krótko z cynamonem.
Krok 3 - Klaudynkowe kopytka z cynamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta17 03.01.2014 19:48
bardzo lubię kopytka
jasiek 03.01.2014 17:12
ciekawy pomysł dodatku
Marlenka.S 03.01.2014 17:02
bardzo fajnie wyglądają
sanielcia 03.01.2014 15:48
smakowite kopytka
iwi 03.01.2014 15:13
Przepyszne kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak