Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klaudynkowe kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0.5 kg
jajko 2
mąka ziemniaczana 4 łyżki
mąka krupczatka 2 szklanki
olej 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Klaudynkowe kluski śląskie

Dokładnie rozdrobnione (mogą być przepuszczone dwukrotnie przez praskę) ziemniaki mieszamy z jajkami i przyprawami. Dodajemy obie mąki i wyrabiamy gładkie ciasto. Gotujemy osoloną wodę i dodajemy odrobinę oleju, by kluseczki się nie sklejały. Wrzucamy je i gotujemy ok. 15 min od wypłynięcia. Najlepiej smakują podane z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 03.01.2014 17:05
jakie równiutkie,bardzo lubię kluski śląskie
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 12:37
mniam mniam kluski śląskie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak