Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczny chrust

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
śmietana kwaśna 3 łyż
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
spirytus 25 ml
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczny chrust

Kroki postępowania

1
Do mąki dodajemy sól, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i spirytus.
Krok 1 - Klasyczny chrust foto
2
Składniki mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto.
Krok 2 - Klasyczny chrust foto
3
Ciasto rozwałkowujemy, tniemy w paski. Każdy pasek nacinamy wzdłuż przez środek i przez tę nacięcie przewlekamy jeden koniec.
Krok 3 - Klasyczny chrust foto
4
Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu obficie posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Krok 4 - Klasyczny chrust foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.02.2013 08:44
smakowity chrust
MAR3STA 08.02.2013 18:43
pyszny
Ewa6274879 07.02.2013 22:36
pyszne słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak