Klasyczna jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuka
  • masło

    10 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy masło i wbijamy na nie 4 jajka. Gdy zaczną się lekko ścinać solimy je i dodajemy pieprz. Mieszamy aż jajecznica będzie miała konsystencję jaka nam pasuje. Można do niej dodać cebulę, szynkę lub warzywa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela20 01.01.2011 19:30
ja robię na cebulce :)
marta1371 12.12.2010 22:21
jajecznica to szybka potrawa do przygotowania a do tego chleb razowy.szklanka gorącej herbaty i śniadanko gotowe
matii6 12.12.2010 16:48
klasyka ,prostota ale co tam ,,grunt że smaczne
agata17ko 07.11.2010 11:04
najlepsza prosta i zwyczajna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat