Klasyczna fasolka szparagowa

Klasyczna fasolka szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Nie potrafimy wyobrazić sobie sezonu bez tego rarytasu.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta fasolka szparagowa

    500 gramów
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy. Wrzucamy fasolkę z bułką tartą, dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat