Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KŁADZIONE CZOSNKOWO-SZPINAKOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
sól do smaku
jajko
szpinak mrożony 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: KŁADZIONE CZOSNKOWO-SZPINAKOWE

Kroki postępowania

1
Szpinak mrożony podsmażamy na maśle na patelni .
Krok 1 - KŁADZIONE CZOSNKOWO-SZPINAKOWE foto
2
Mieszamy razem ze sobą mąkę , całe jajko , czosnek granulowany i sól oraz letnią wodę .Wody tyle ile zabierze mąka , aby ciasto było dość gęste .Dodajemy szpinak , mieszamy do wmieszania się szpinaku w ciasto .
Krok 2 - KŁADZIONE CZOSNKOWO-SZPINAKOWE foto
3
Gotujemy w garnku wodę , dużą łyżką kładziemy na wrzątek kluski .Gotujemy , aż kładzione wypłyną , gotujemy jeszcze 3-4 minuty . Odcedzamy .
Krok 3 - KŁADZIONE CZOSNKOWO-SZPINAKOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 17.02.2014 17:29
super kluchy , namówię żonę do zrobienia
w mojej kuchni 14.02.2014 19:43
ale pyszne kluski
jasiek 14.02.2014 17:05
ciekawa sprawa
Michał2 14.02.2014 16:39
bardzo smaczne;) moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak