kiszone ogórki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • woda

    1 litr
  • sól

    1,5 łyżki
  • czosnek

  • koper włoski

  • liście wiśni

  • chrzan korzeń

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoików włożyć wszystkie składniki razem z ogórkami proporcja według uznania. Następnie zagotować wodę i dodać sól dokładnie wymieszać i zalewać słoiki. Zamykać je pod gumkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.01.2014 13:11
też robiłam,ale juz zjedzone
RenataZ-et 20.08.2013 23:23
pyszne są takie ogórki
TEtalicha 09.10.2012 21:30
bardzo je lubie
iknbozka 30.09.2011 11:05
pycha
bercik1 28.09.2011 23:41
Ogórki kiszone są najlepszymi z przetworów. Jak dla mnie
Ela15 16.05.2011 19:44
dla mnie pycha
IlonaAlbertos 31.01.2011 14:36
Każdego roku robię zapasy takich ogórków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat