Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona kapusta zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 4 szt
boczek wędzony 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona kapusta zasmażana

W dużym garnku gotujemy kapustę z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Gotujemy aż kapusta zmięknie.
w dużym płaskim garnku podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek. Dodajemy łyżkę oleju i dodajemy pokrojona cebulę. Podsmażamy . Dodajemy mąkę. Mieszamy . Następnie dodajemy kapustę wraz z wodą . Mieszamy . Dusimy aż kapusta podsmaży się i zgęstnieje.
Doprawiamy pieprzem i kucharkiem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 18.04.2015 23:50
często taka robię:)
Renata9 23.09.2014 17:49
pyszna kapustka
smakowita 23.09.2014 16:47
uwielbiam taką do ziemniaczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak