Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowy torcik
Kroki postępowania
Jajka utrzeć z cukrem.
Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę.
jajko | 5 szt. |
cukier | 1 szklanka |
kisiel cytrynowy | 3 szt |
margaryna | 1 szt |
mąka tortowa | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
pomarańcza | 4 szt |
migdały | 10 dag/ zmielone |
cukier puder | 35 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: