Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowo-malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok żurawinowy 2 szklanki
maliny mrożone 150 g
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki
ciasteczka do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowo-malinowy

Maliny rozmrozić, soku nie wylewać.
1,5 szklanki soku żurawinowego wlać do garnuszka o grubym dnie, dodać cukier, zamieszać, zagotować.
W pozostałym soku należy rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Gdy sok zacznie się gotować wlać jednym ruchem do garnka, szybko wymieszać aby nie było grudek i na małym ogniu chwilę gotować aż kisiel zacznie bulgotać. Wrzucić rozmrożone maliny razem z sokiem, wymieszać, zdjąć z ognia.
Rozlać do miseczek. Podawać z ciasteczkiem, np. owsianym lub biszkoptem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.12.2013 22:16
smaczny deserek :)
Beatris 22.11.2013 14:35
Chciałoby się napisać mniam, mniam.
adelajda 13.10.2013 12:45
najlepszy taki domowy kisiel :)
Wafelek2601 22.08.2013 20:37
Bardzo smaczny
gusia1000 22.06.2013 11:56
Warto taki robić.
TEtalicha 01.06.2013 19:47
swoj kisiel idealnie
Mati13 02.05.2013 13:47
ale pyszny taki kisiel!
Dorota37 06.04.2013 16:08
Muszę synkowi zrobić, pięknie wygląda
mysza75 06.04.2013 16:04
Kusisz mnie tymi deserkami :-)
KasiaK90 06.04.2013 09:22
pyszny!uwielbiam domowe kisielki
pierniczkowo 06.04.2013 09:13
deser marzenie:)
mic 05.04.2013 21:32
bardzo smaczny
antka91 05.04.2013 21:02
domowy kisiel najlepszy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak