kisiel z przecieru żurawinowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    55 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić żurawinę. Połowę żurawiny zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte owoce żurawiny przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi owocami żurawiny i rozłożyć do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 07.01.2012 19:41
interesujący przepis
Karolcia12 25.04.2011 14:31
smaczny deserek wypróbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat