kisiel z przecieru czereśniowego

kisiel z przecieru czereśniowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    55 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z przecieru czereśniowego

Wydrylować czereśnie. Połowę czereśni zalać w garnku wodą, zagotować i przetrzeć przez sito. Przetarte czereśnie przelać do garnka, dodać cukier, zagotować, dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszać przez cały czas. Gotować 5 minut. Zdjąć z ognia wymieszać z pozostałymi czereśniami i rozłożyć do salaterek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Robert10 01.10.2011 17:37
smaczny taki swój kisiel

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat