kisiel z porzeczek czerwonych

kisiel z porzeczek czerwonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    100 g
  • cukier

    20 g
  • mąka ziemniaczana

    12 g
  • woda

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki czerwone wrzucić do wrzącej wody, dodać cukier, chwilę pogotować. Dodać, ciągle mieszając rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Kisiel wlewać do salaterek opłukanych uprzednio zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat