Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel truskawkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 60 dkg
woda 1,25 szklanki
cukier 1/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel truskawkowy

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Do owoców wlać 3/4 szklanki wody, dodać cukier (można go dodać więcej lub mniej, w zależności od upodobań), zagotować. Do pozostałej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Zawiesinę powoli wlewać do gotujących się truskawek i cały czas mieszać. Gotować chwilkę na małym ogniu nie przerywając mieszania, aż kisiel zgęstnieje. Podawać najlepiej na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.07.2015 22:36
jakie to dobre sama bym zjadla
Betina#45 23.07.2015 21:30
świetny kisiel ! z truskawek jest najpyszniejszy ;)
Helena63 23.07.2015 17:46
dobry, domowy kisiel
Janina 23.07.2015 17:10
Fajny deser;)
gosia561 23.07.2015 16:27
najlepszy letni deser
mirosława4 23.07.2015 16:23
domowy najlepszy
Benita 23.07.2015 16:19
Kisiel z czasów dzieciństwa..pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak