Kisiel śliwkowy

Kisiel śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    20 dag
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • kleik ryżowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kisiel śliwkowy

Śliwki opłukać, wyciągnąć pestki. Śliwki zalać wodą i gotować aż całkowicie się rozejdą. Przetrzeć przez sito. Do przetartych śliwek dodać cukier trzcinowy do smaku oraz kleik ryżowy. Ponownie zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat