Kisiel śliwkowy

Kisiel śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    20 dag
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier trzcinowy

    do smaku
  • kleik ryżowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki opłukać, wyciągnąć pestki. Śliwki zalać wodą i gotować aż całkowicie się rozejdą. Przetrzeć przez sito. Do przetartych śliwek dodać cukier trzcinowy do smaku oraz kleik ryżowy. Ponownie zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat