Kisiel porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier kryształ

    12 dag
  • woda

    1/2 litra
  • mąka ziemniaczana

    4 dag
  • woda zimna

    1/2 szkl
  • porzeczki czarne

    20 dag
  • porzeczki czerwone

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki przebrać,opłukać ,osączyć.1/2 wody zagotować z dodatkiem cukru,do gotującej się wody wrzucić porzeczki .Pozostałą wodę wymięszać z mąką ziemniaczaną .Dodać do gotujących się porzeczek ,ciągle mięszając doprowadzić do wrzenia.Odstawić i wyporcjować.Po przestudzeniu można dodać bitą śmietanę na górę deseru i porzeczki świeże:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 01.12.2013 21:40
co domowe to pyszne
romanrafal 04.11.2012 10:40
fajny kisielek
Kas2 25.08.2012 20:50
ale fajny przepis
kamyk 30.04.2012 09:43
pycha
Mati13 06.02.2012 11:16
wyśmienity!
Monika193 05.01.2012 23:47
super
misia53 24.12.2011 16:19
taki swojski , domowy ....super!
Rybciia 20.12.2011 20:06
smaczny!!!
olkaaa 07.12.2011 07:42
jeszcze nie próbowałam
Teresa19 01.12.2011 06:47
lubię taki kisiel

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat