Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel pomarańczowy z tapioką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 2 szkl.
woda zimna 1 szkl.
mąka (skrobia) z tapioki 2 pełne łyżki
cukier kryształ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel pomarańczowy z tapioką

Skrobię z tapioki rozprowadzić w pół szkl. zimnej wody.
Sok pomarańczowy połączyć z pozostałą wodą i rozgrzać do lekkiego wrzenia. Posłodzić do smaku. Wlać zawiesinę skrobiową i mieszać do zgęstnienia.
Kisiel przelać do salaterek i podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 08.02.2017 11:36
Lubię takie bajery :D.
Diana Rusiłowicz 08.02.2017 00:47
Pyyyycha...!
Renata9 07.02.2017 22:54
Smaczny kisiel.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak