Kisiel jagodowy od 5 miesiąca życia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1/2 szklanki
  • woda

    2/3 szklanki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody przebrać i opłukać pod wodą. Zalać 1/2 szklanki wody, dodać cukier i zagotować. Następnie przetrzeć przez sitko najlepiej metalowe. Przetarte jagody ponownie zagotować, dodać sok z cytryny. W pozostałej wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dodać do gotującego się przecieru jagodowego. Gotować jeszcze parę minut. Podawać maluszkowi jeszcze ciepły kisiel.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat