kisiel cytrynowo-malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kisiel cytrynowy

    2 szt
  • maliny świeże

    1 szkl
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z 1 litra wody odlać 3/4 szkl, resztę wody zagotować. Do gotującej się wody dodać maliny(mogą być mrożone). Proszek kisielowy rozrobić w 2/3 szklanki wody i zalać nim wrzątek. Chwilę gotować na małym ogniu, następnie rozlać do pucharków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 11.02.2013 17:38
super ze swiezymi owocami
Grazyna0211 02.11.2012 14:42
pyszny
traktorek 05.09.2012 15:18
proste szybkie i smaczne
agataw1990 23.08.2012 11:28
pysznie wygląda:)
Wafelek2601 17.07.2012 11:18
Smaczny
Magula 11.07.2012 08:07
mniam
owca441 06.06.2012 21:02
pycha i takie proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat