Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel borówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szkl
cukier 10 dag
borówki 30 dag
mąka ziemniaczana 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel borówkowy

Borówki umyć, posypac częścią cukru i odstawić na 2 godz. Sok odlać do oddzielnego naczynia. Mąkę rozmieszać w pół szklanki wody. Borówki zalac wrzącą wodą, zagotować, przetrzeć i dodac pozostały cukier. Przecier podprawić zawiesiną z mąki ziemniaczanej, zagotować, dodać uprzednio odlany sok.
Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak