Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z puree serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
seler 300 gram
oliwa 3 łyżki
kiełbaski regionalne 8 sztuk
mleko 4 łyżki
masło 50 gram
sól
pieprz
ser gouda 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z puree serowym

Umyłam oraz obrałam warzywa które pokroiłam na małe kawałki. Po włożeniu do osobnych garnków,zalałam je wrzącą wodą. Gotowałam na wolnym ogniu 15 minut. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyłam na rumiano kiełbaski. Przykryłam pokrywką. Odlany seler zmiksowałam z mlekiem.Odlane ziemniaki wymieszałam z masłem. Seler wymieszałam z ziemniakami.Dorzuciłam starty ser żółty oraz przyprawy do smaku. W takim puree obtaczałam kiełbaski.Podawałam na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak