Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ,SEREM I KAPARAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1/2 kg(wiedeńska)
szynka parmeńska 100 gram
ser żółty 100 gram
kapary całe Smak 3 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
keczup 2 łyżki
olej 1 łyżeczka

Porada

Do wykonania tego dania zamiast kiełbasek wiedeńskich można użyć dobrej jakości cienkich parówek.

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ,SEREM I KAPARAMI

Kiełbaski wiedeńskie naciąć wzdłuż na pół ale nie do końca tylko tak aby pozostały w jednym kawałku i rozłożyć na płasko.posypać oregano.Na każdej kiełbasce ułożyć plaster szynki parmeńskiej i plaster sera żółtego oraz kilka kaparów osączonych z zalewy.Blachę do pieczenia wyłożyć kawałkiem folii aluminiowej,folię posmarować odrobiną oleju i ułożyć na niej kiełbaski.Wstawić kiełbaski do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z zapiekać przez 10 minut.Gotowe kiełbaski polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.05.2014 12:46
smaczne zapiekanki :))
Beata23 10.05.2014 20:14
super na kolację
Ola1young 03.05.2014 13:31
pysznie podana kolacja :)
Kejti 02.05.2014 15:45
Bardzo fajna przekąska :-)
ao_12 01.05.2014 18:29
pyszne kiełbaski:)
agnieszka214 01.05.2014 16:14
super smaczności
Megg 01.05.2014 13:49
Pyszności :-)
Kuchenka 01.05.2014 12:26
super jest :)
berys18 01.05.2014 12:25
bardzo apetyczne
Bernadeta1 01.05.2014 12:20
smaczna kolacyjka
Aleksandra/Olcia 01.05.2014 11:37
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak