Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski grillowane w cukinii i porach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaska 1 opakowanie
cukinia 1 sztuka
por 1/2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szcypta

Porada

Do grillowania użyłam cienkich kiełbasek śląskich Konspol

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski grillowane w cukinii i porach

Przed grillowaniem moczymy w wodzie wykałaczki aby się nie przypalały.
Cukinię kroimy na cienkie plastry, posypujemy solą i pieprzem oraz ziołami, odkładamy aby trochę zmięła i puściła soki. Następnie kroimy w plastry pora.Wybieramy miękkie liście, aby łatwiej było w nie zawinąć kiełbaski. Plastry pora i cukinii powinny być równe. Cukinię układamy na porze i owijamy plastrami kiełbaski przytrzymując je wykałaczkami. Tak zawinięte kiełbaski grillujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.08.2017 19:47
Cudownie wygląda!
w mojej kuchni 29.08.2017 21:54
moje smaki grillowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak