Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasiane placki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kartofle 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt.
mąka 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
sół pieprz papryka majeranek do smaku
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasiane placki

Kartofle i cebulę zetrzeć jak na placki ziemniaczane, odcisnąć i wymieszać. Kiełbasę pokroić w małą kosteczkę, dodać wraz z jajkami, mąką i przyprawami do masy kartoflanej, dobrze wymieszać. Smażyć placki na gorącym tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z surówką z kapusty kiszonej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak