Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1 kg
boczek wędzony 25 dag
pomidory 2 szt
papryka 1 szt.
cebula 2 szt
cukinia 1 szt.
ser żółty pikantny 25 dag
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Porada

Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z warzywami

Warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w niezbyt duże kawałki. Na kawałkach folii aluminiowej ułożyć po kawałku kiełbasy, plasterku boczku, przykryć warzywami i posypać startym serem na grubej tarce.
Koncentrat pomidorowy, olej i paprykę połączyć i wymieszać. Wlać trochę tej mieszaniny na każdą porcję i posypać przyprawą uniwersalną. Zapiekać na mocno rozgrzanym ruszcie. 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak