Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa z rokpolem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
boczek wędzony 25 dag
ser rokpol 15 dag
keczup 1/2 szkl
oliwa 3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka

Porada

Podawać z pieczywem i sałatką sezonową.

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa z rokpolem

Kiełbasę pokroić na kawałki długości 12-15 cm. Ser rozetrzeć z oliwą i ziołami na gładką masę. Każdy kawałek kiełbasy posmarować masą serową, zawinąć w plasterki boczku i spiąć wykałaczką. Układać na rozgrzanym ruszcie i piec 10-15 min, stale odwracając. Następnie posmarować keczupem i podpiec jeszcze 3-5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak